Masterclass Meesterwerk

Datum evenement:

3 januari 2024

Tijd evenement:

11:49

Locatie evenement:

Masterclass Meesterwerk

Wat maken een treindienstleider en machinist onderweg allemaal mee? Hoe ze communiceren ze? Wat betekenen de seinbeelden langs het spoor precies? En hoe ziet het samenspel tussen mens en systeem in de spoorwereld eruit?

Heb jij een functie in de railbranche, maar kom je beroepsmatig eigenlijk nooit in een trein, dan is de masterclass ‘Meesterwerk’ iets voor jou. Je ziet de meesters van de trein live aan het werk en krijgt uitleg bij alles wat ze doen, aan boord van een rijdende trein. Geen e-learning of simulatie, gewoon het echte werk!

Wat gaan we doen?
De Masterclass-tour start en eindigt op het station van Baarn, waar de trein een eigen spoor heeft. De trein zal komen op locaties die wel in dienst zijn, maar die niet dagelijks worden bereden. We hebben dus ook de mogelijkheid om op het spoor stil te staan.

De Masterclass-tour bestaat uit drie delen:
– Een kort introductiedeel
– Een tour-deel waarin we in de rijdende trein meekijken met de treindienstleider en de machinist. Zo worden verschillende technieken en protocollen  van het systeem ‘treinrijden’ visueel gemaakt. We gaan in op (praktijk-)zaken als treindetectie, treinbeveiliging, dienstregeling, communicatie, veiligheid en verkeersleiding en leggen dit binnen de scoop van de (theoretische)-wet & regelgeving.
– Een netwerkdeel (in diezelfde rijdende trein), waarin je kunt kennismaken met je collega’s uit de branche.

Wat weet je na de training?
Na deze masterclass-tour kijk je met een hernieuwde, actuele blik naar het werkveld en de bijzondere kennis & vaardigheden van machinist en treindienstleider. Bovendien weet je wat er zich zoal in die symbiose van verkeersleiding, vervoerder en inframanagement afspeelt. Je kent de verbanden tussen het rijden (of juist stilstaan) van jouw trein en de voor het ongeoefende oog onzichtbare aansturing van alle treinen en treinbewegingen eromheen.

Voor wie is Meesterwerk?
Deze dag is voor iedereen die bij het spoor werkt. Ons streven is om verschillende partijen – en dus verschillende standpunten – samen in één groep te krijgen. Bijvoorbeeld: vervoerder bij infrabeheerder en  (teamleider van de) machinist bij een treindienstleider. Zo leer je niet alleen van de cursusleider, maar vooral van elkaar!

Ben je nieuw in het spoor? Dan is de cursus bijvoorbeeld een mooie aanvulling op de volgende opleidingen:
–              035 ‘Van Ballast tot Bovenleiding (Railcenter)
–              758 Treinbeveiliging: Techniek en praktijk (Railcenter)
–              Basisopleiding treinverkeersleider (Railconnect)

Of je nu uitvoerende, leidinggevende of ondersteunende functie hebt, wij zorgen ervoor dat je een programma op maat krijgt, samen met collega’s uit de railbranche.

Wanneer is het:
De Masterclass ‘Meesterwerk’ rijdt op woensdag 14 februari.

Wat kost het?
De masterclass Meesterwerk kost 725 euro exclusief BTW.

De cursus voldoet aan alle eisen van het Persoonlijk Opleidings Budget voor de spoorbranche!

Meld je nu aan!
Je meld je aan door het formulier in te vullen of je naam en je functie op te geven in een mail naar: Meesterwerk@shsrail.nl
We nemen dan snel contact met je op.

Leuk om te weten!         

Onze Masterclass-trein wordt altijd gereden met historisch spoormaterieel dat wordt betrokken van een museumorganisatie. Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten van deze cursus in een fonds waaruit historisch railerfgoed in heel Nederland ondersteund. Zo draagt de museumwereld bij aan uw spoorkennis, heeft uw blijft hun materieel in conditie, heeft uw ‘Experience-tour’ een nostalgisch tintje en hoeft de NS geen treinstel te missen. Onze Master class-trein helpt VL een handje door roest te rijden op lastige plekjes. Voor hun een nood, voor ons een deugd en je helpt er een stukje reguliere dienstregeling mee.

De toekomst van het spoor
Meesterwerk heeft zich tot doel gesteld om jongeren de kans te geven om op een veilige manier eens in de werkende keuken van het spoor te kijken. Daarom is er apart van de cursusruimte aan boord ook ruimte beschikbaar voor studenten van diverse railopleidingen of scholieren. Zij volgen een aangepast programma, apart van de cursisten. Wie weet zit jouw toekomstige collega in dezelfde trein!

 

 

Sorry, this event is expired and no longer available.

    Event Schedule Details

    • 3 januari 2024 11:49   -   00:00
    Deel deze cursus
    Voeg toe aan je kalender