Professionals

Professionals

We weten het zeker: als je eenmaal aan een opdracht op het spoor hebt gewerkt, ben je voor altijd verkocht. SVO-rail werkt voor verschillende opdrachtgevers en we hebben naast een echte passie voor het spoor ook een uitstekend netwerk in de spoorwereld. Zo kunnen we jou verder helpen met de volgende stap in je carrière.

Wij zijn altijd op zoek naar technische professionals die aan de slag willen in de spoorsector. Als SVO-rail hebben we een exclusieve focus op de railbranche, waardoor we relaties hebben met alle partijen die voor jou relevant zijn. Zo kunnen we je vaak niet één, maar zelfs meerdere goed passende plekken aanbieden. En denk eens aan je doorgroeikansen: als SVO-rail kunnen we je helpen jouw carrière bedrijfsoverstijgend vorm te geven.

Zo doe jij het werk wat goed bij jou past en waar je elke dag weer met plezier naartoe gaat. Elke opdrachtgever is anders en matcht met een ander type professional. We zijn dan ook niet op zoek naar een bepaald persoon of karakter. Als je maar technisch bent opgeleid en passie hebt voor wat je doet.

De arbeidsvoorwaarden zijn bij SVO-rail prima in orde. Wij hanteren naast onze standaard goede arbeidsvoorwaarden ook het cafetariasysteem, zoals bekend van Prorail en NS. We volgen de  rail-cao en zijn aangesloten bij SPF en IKB (individueel budget). Dat betekent een grotere keuzevrijheid en minder regels.

Carrièremogelijkheden

Carrièremogelijkheden

Het spoor is misschien niet de eerste branche waaraan je denkt bij een glanzende technische carrière. Toch ligt er een wereld aan kansen, letterlijk tot aan de horizon!
Om een beeld te geven hoe een carrière in de spoorbranche eruit kan zien, nemen we je op deze pagina mee op reis langs het spoor. We laten je zien hoe de branche eruit ziet, welke partijen er actief zijn en hoe verschillende opleidings- en werkervaringen hun plek hierin kunnen vinden. We leggen daarbij de nadruk op onze scope en klantenkring.

ProRail

Een belangrijke partij in de markt is Prorail, de beheerder van de landelijke infrastructuur voor treinen en alle bijbehorende veiligheids- en beleidsoverwegingen. Het merendeel van het technische werk in de spoorsector komt dan ook, direct of indirect, bij Prorail vandaan.

NS/lokale vervoerders

Als grootste en bekendste vervoerder van Nederland is NS verantwoordelijk voor een groot deel van het rondrijdend treinmaterieel en alle processen die nodig zijn om dit goed te laten verlopen. Wat veel mensen niet weten, is dat hetzelfde geldt voor een aantal partijen op lokaal niveau: zij zetten zich in om de trams en bussen goed en op tijd te laten rijden. Het grote verschil met NS is dat deze partijen vaak zelf de hele (of een groot gedeelte van) de keten in huis hebben en als organisatie een stuk kleiner zijn. Hierdoor is het werken in zo’n bedrijf vaak operationeler gestuurd dan in een groter bedrijf.

Ingenieursbureaus

De spoorse ingenieursbureaus nemen werk aan van Prorail om zaken te ontwerpen en te specificeren. Dit kan variëren van spoorverbredingen tot perronsverhogingen en van onderhoud aan kunstwerken tot de bouw van een nieuw station. Binnen deze bedrijven is het werk conceptueel: er wordt ontworpen en gespecificeerd, maar niet uitgevoerd.

Aannemers

De spoorse aannemers zijn de partijen die het werk wat ontworpen is door de ingenieursbureaus aannemen en uitvoeren. Werken bij een aannemer is weer heel anders dan bij de bovengenoemde partijen: als hoger opgeleide technicus heb je vaker een werkvoorbereidende of leidinggevende (lees: meer praktische) functie en sta je waarschijnlijk vaker buiten dan wanneer je voor Prorail werkt.

Waar kom je terecht bij SVO-rail?

Waar kom je terecht bij SVO-rail?

Onze opdrachtgevers bestaan uit de technische partijen in de spoorsector, zowel in de railinfrastructuur als in rollend materieel.
Hieronder vind je een kort overzicht van de partijen waar we mee samenwerken.