ERTMS voor opdrachtgevers en adviseurs (najaar 2022) Binnenkort nieuwe data!!

Datum evenement:

12 juli 2022

Tijd evenement:

09:00

Locatie evenement:

SVO-Rail, station Baarn

De training ‘ERTMS voor opdrachtgevers en adviseurs’ op je cv opent een wereld die voor anderen gesloten blijft.
– Leer treinbeveiligingssysteem ERTMS kennen in een echte Vectron BR193 van SBB: een unieke ervaring
– Hoog niveau, zowel theoretisch als praktisch
– Groepen die uitnodigen tot netwerken
– Cursusleider is Jari Klomp: één van dé specialisten treinbeveiliging en ERTMS van Nederland

Achtergrond
Het European Rail Traffic Management System (ERTMS) is de Europese standaard voor treinbeveiliging. ERTMS vervangt het huidige systeem voor spoorbeveiliging: Lichtseinen met ATB (Automatische Trein Beïnvloeding). Zo zijn we in Nederland én de rest van Europa beter voorbereid op de steeds toenemende drukte op het spoor. Het systeem wordt gebouwd in treinen en in de infrastructuur van het spoor. Door middel van bakens (Eurobalises) tussen de rails en mobiele telecommunicatie communiceren treinen en infrastructuur met elkaar.
Nederland gaat ERTMS implementeren op een groot deel van het spoorwegnet. De aanbesteding van ontwikkeling en levering van het systeem is inmiddels gestart. Op enkele baanvakken (de Hanzelijn, Amsterdam – Utrecht, de HSL-Zuid en de Betuweroute) wordt al onder ERTMS gereden.
Voor jou als professional in de railsector betekent de invoering van ERTMS dat er op een andere manier aan spoorse projecten moet worden gewerkt. Dat vereist in ieder geval een basiskennis van het systeem. Kennis die je nu kunt opdoen in een echte Vectron BR193!

Wat leer je?
Allereerst kijken we nog even naar de ‘conventionele’ wijze van treinbeveiliging. We behandelen kort het seinstelsel en ATB. Ook kijken we kort naar hoe ATO in dit verhaal past.
Vervolgens richten we ons op ERTMS: de doelen van het systeem en een blik op de historie ervan.
Het belangrijkste onderdeel van de training geeft antwoord op de vraag: hoe werkt ERTMS? Voor dit onderdeel rijdt een Vectron BR193 voor op station Baarn, waar de training wordt gegeven. We kijken zowel theoretisch als praktisch naar ERTMS:
– Functioneel/Operationeel
– De opbouw van het systeem
– Componenten en hun onderlinge samenhang
Je krijgt inzicht in de fundamentele verschillen tussen de conventionele manier van treinbeveiliging en ERTMS en leert onderscheid te maken tussen de diverse ERTMS Levels. En dat alles in de opwindende omgeving van de Vectron!

Voor wie is deze training?
– De technische professional in de railsector die nog geen of niet voldoende kennis heeft van ERTMS
– Projectleiders, adviseurs en (sales)managers die aan spoorse projecten werken waarvoor basiskennis van ERTMS noodzakelijk is.
Naast voor medewerkers uit de industrie is deze training een uitgelezen kans voor studenten, werkzoekenden en zzp’ers in de spoorsector, niet alleen om kennis te vergaren in een unieke setting, maar ook om het netwerk te vergroten.
Enige basiskennis van het spoor en treinbeveiliging in het algemeen is voor deze training wel vereist.

De trainer
Je trainer is senior adviseur treinbeveiliging Jari Klomp. Die omschrijving doet nauwelijks recht aan de kennis en ervaring die Jari inbrengt in de training. Hij is niet alleen één van dé zeldzame specialisten treinbeveiliging in de heavy railbranche, maar ook expert op het gebied van conventionele treinbeveiligingstechnieken en ERTMS. Hij is in het bezit van verschillende relevante persoonscertificaten, waardoor hij gemachtigd is om ontwerpproducten, testprogramma’s en benodigde onttrekkingen goed te keuren. In het kader van ERTMS werkte Jari o.a. aan de Betuweroute, de Hanzelijn en het organiseren en uitvoeren van testen in Denemarken. Zijn kennis van ERTMS is dus niet alleen praktisch, maar ook van een hoog abstract niveau. Jari geeft de training ‘ERTMS voor opdrachtgevers en adviseurs’ een unieke diepgang. Daarnaast is hij een geduldige en rustige trainer, die deelnemers weet te verbinden.

Sorry, this event is expired and no longer available.
Totaal aantal plaatsen: 12 (12 Left:)

Door: SVO-rail

  • SVO-Rail, station Baarn
  • Stationsplein 68, spoor 1
  • Baarn
  • Utrecht
  • 3743 KM
  • Nederland

Event Schedule Details

  • 12 juli 2022 09:00   -   17:00
Deel deze cursus
Voeg toe aan je kalender