Actie is reactie: communiceren en beïnvloeden
in de railsector
voor technische professionals (cursus maart 2021)

Datum evenement:

1 maart 2021

Tijd evenement:

10:00

Locatie evenement:

SVO rail

Effectief communiceren – Stakeholder management – Beïnvloeden zonder macht

Je bent een slimme technische professional in de railsector. Jouw vakgebied kent nauwelijks nog geheimen voor je en je technische oplossingen kunnen op veel bewondering rekenen.
Maar sommige collega’s en opdrachtgevers in de railinfrastructuur kunnen je – vaak onbedoeld – het werken knap lastig maken.
Herken je één of meer van de volgende uitspraken?
– De collega’s van sales hebben geen idee wat de impact is van wat ze vragen.
– Ik krijg geen heldere specificaties bij dit spoorproject, maar moet wel een goed resultaat opleveren.
– De druk in dit railinfrastructuur-project is hoog. Ik heb eigenlijk meer tijd nodig voor dat werk, maar vind het lastig daar iets van te zeggen.
– Die opdrachtgever is wel heel lastig en star. Ik weet niet hoe ik daarmee moet omgaan.
– Mijn teamgenoot maakt regelmatig fouten en ik weet niet goed hoe ik dat moet bespreken.
– Laat in het project komt er een manager vertellen dat het anders moet. Ik haat dat!
– Ik heb moeite met die dominante collega. Ik klap dicht of word nukkig.
Het zou het plezier in je werk enorm vergroten als je dit zou kunnen beïnvloeden, verbeteren of voorkomen, denk je niet?
In de tweedaagse training ‘Actie is reactie: communiceren en beïnvloeden in de railsector’ krijg je praktische vaardigheden aangereikt die je kunt gebruiken in je omgang met andere mensen. Niet alleen verloopt na de training de samenwerking met collega’s, leidinggevenden en opdrachtgevers in de railsector gemakkelijker, ook je privécontacten kunnen in positieve zin veranderen. Je hebt betere gesprekken, krijgt meer voor elkaar en voorkomt negatieve verassingen.

Wat leer je?
Stakeholder management: slim omgaan met alle belanghebbenden in je railproject. Je voorkomt hiermee nare verrassingen, je schept de juiste verwachtingen en zorgt dat de juiste mensen tevreden zijn, zelfs als het project anders verloopt dan gehoopt;
Beïnvloeden zonder macht: meer invloed door ‘Aikido’ – actie en reactie – gesprekstechnieken. Gesprekken met de meest ‘lastige’ of ‘starre’ mensen lukken voortaan wel!
Effectief communiceren: gesprekstechnieken waarmee je je doelen behaalt en tegelijk de relatie goed houdt. Je kunt feedback geven en ontvangen… en durft dat ook. Je haalt de emotie uit een gesprek, maar ook als er emotie aan te pas komt stuur je op een gezamenlijke oplossing.
De cursus is heel praktijkgericht. We oefenen met voorbeelden uit jouw spoorse werkomgeving. Na het eerste trainingsmoment kun je meteen aan de slag met je nieuwe vaardigheden en in het tweede trainingsmoment kijken we wat er goed ging en waar nog iets te leren valt.

Voor wie is deze training?
– De ervaren technische professional in de railsector die meer verantwoordelijkheden krijgt, vergaderingen gaat leiden, een seniorrol gaat vervullen en/of mentor wordt en daarbij wat extra communicatieve handvatten kan gebruiken;
– De jonge technische professional met ongeveer 5 jaar werkervaring die voor het zetten van een volgende stap extra communicatieve technieken moet opdoen.
In de training leren beide groepen van elkaar.

De trainer
Je trainer is Frank Rood. Na een carrière als ontwikkelaar, manager en directeur in de hightechindustrie werd hij trainer en coach in soft skills, timemanagement en stressreductie. Frank traint en coacht technische professionals en managers en is oprichter en eigenaar van het MyTime Creator platform voor stressreductie en timemanagement. Zijn missie is R u s t brengen. Voor meer informatie www.mytimecreator.com/nl

Sorry, this event is expired and no longer available.
Totaal aantal plaatsen: 12 (12 Left:)

Door: SVO-rail

  • SVO rail
  • Stationplein 68
  • Baarn
  • Utrecht
  • 3743 KM
  • Nederland

Event Schedule Details

  • 1 maart 2021 10:00   -   16:00
  • 29 maart 2021 10:00   -   16:00
Deel deze cursus
Voeg toe aan je kalender